15 مهر 1393 - 9:46 شناسه خبر: 725 نسخه چاپی

لاریجانی:

چرخه اقتصادی در روستاها نامطلوب است

چرخه اقتصادی در روستاها نامطلوب است لاریجانی:
 رئیس مجلس شورای اسلامی با نامطلوب خواندن چرخه اقتصادی در روستاها این امر را از دلایل افزایش انگیزه برای مهاجرت به شهر عنوان کرد.به گزارش پایگاه ...

 رئیس مجلس شورای اسلامی با نامطلوب خواندن چرخه اقتصادی در روستاها این امر را از دلایل افزایش انگیزه برای مهاجرت به شهر عنوان کرد.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، علی لاریجانی در همایش روز دامپزشک در پارک پردیسان دامپزشکان را جمعیت پر تحرک و اثرگذار در کشور عنوان و خاطر نشان کرد: من می‌دانم که دامپزشکی از نظر اقتصادی وضعیت رو به راهی ندارد زیرا چرخه اقتصادی در بخش‌های کشاورزی خیلی رونق ندارد و این امر در وضعیت دامپزشکی نیز تاثیر گذاشته است.

وی با تاکید بر اهمیت امنیت غذایی در کشور تاکید کرد: امنیت غذایی در بالا بردن بهره‌وری در زمینه دامداری موثر است در حالی که کمتر در این زمینه کار شده و ما تا حدودی در این مورد دچار مشکل هستیم. این درحالی است که موضوع بهداشت و سلامت در کشور موضوع نسبتا عامی است و بهداشت محیط، ‌دام و انسان با یکدیگر مرتبط است و باید به اندازه اهمیت‌اش در آن سرمایه‌گذاری کرد.

رییس مجلس در ادامه گفت: ما در منطقه‌ای هستیم که کشورهای اطراف‌مان از اقتصاد پاکی در حوزه کشاورزی برخودار نیستند. کشورهای همسایه شرقی ما آلودگی‌های زیادی در حوزه دامی دارند و کشورهای همسایه غربی هم با آسیب‌هایی مواجه هستند. مثلا در اروپا کشورهای اروپایی به دلیل اینکه هم سنخ هستند کارشان در زمینه بهداشت دام ساده‌تر است، اما اطراف ما نابسامانی‌هایی وجود دارد.

لاریجانی با تاکید بر لزوم سرمایه‌گذاری در کشور برای صیانت از بخش‌های کشاورزی خاطرنشان کرد: من بعید می‌دانم وضعیت کشاورزی در کشورهای اطراف ما از استاندارد کافی برخوردار باشد. خوب است موافقنامه‌هایی با کشورهای اطراف داشته باشیم تا به مراودات دامی نظمی بدهیم.

رییس مجلس با تاکید بر لزوم خودکفایی کشور در زمینه کشاورزی و دامداری اظهار کرد: از نظر مواد پروتئینی این قابلیت وجود دارد که ما روی پای خودمان بایستیم. بخش کشاورزی یکی از بخش‌هایی است که در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و استقلال آن تاکید شده و تحقق آن مقدماتی دارد از جمله اینکه باید بخش کشاورزی را مورد حمایت قرار داد. مقام معظم رهبری نیز حمایت از بخش کشاورزی را به عنوان سیاست مورد تاکید دولت عنوان کرده‌اند.

لاریجانی ادامه داد: در شرایطی که تحریم‌ها و مشکلات مربوط به بیماری‌ها در اطراف ما وجود دارد عقل حکم می‌کند در تولید داخل سرمایه‌گذاری کنیم تا بتوانیم به استقلالی دست یابیم. این امر کمک می‌کند تا از آفت‌های مختلف مصون بمانیم. اگر ما در این زمینه به استقلال دست پیدا کنیم برخی مشکلات انتقال بیماری از کشورهای دیگر هم کاهش می‌یابد.

رییس قوه مقننه در ادامه بر لزوم وجود یک نگاه سخت‌گیرانه در زمینه واردات محصولات دامی تاکید کرد.

وی با اشاره به نامطلوب بودن چرخه اقتصادی در بخش کشاورزی تصریح کرد: مخصوصا اقتصاد روستاها وضعیت مطلوبی ندارد. در گذشته برخی روستاها، مدرسه و آب آشامیدنی نداشتند اما تولیدشان رونق داشت. امروز رادیو، تلویزیون و موبایل در روستاها وجود دارد، اما چرخه اقتصادی وجود ندارد زیرا ساماندهی برای تولید شکل نگرفته است و همین امر انگیزه را برای مهاجرت به شهر افزایش می‌دهد، لذا باید در سطح ملی برای رسیدن به چرخه مطلوب اقتصاد کشاورزی فکری کنیم.

لاریجانی با اشاره به اتکای بودجه کشور به نفت خاطرنشان کرد: تا وقتی بودجه جاری وصل به نفت باشد، ما همین مشکلات را در پیش رو داریم.

وی با اشاره به اهمیت ارائه تسهیلات به بخش کشاورزی تاکید کرد: وقتی شرایط رانتی در کشور وجود داشته باشد کشاورزی هم صرفه اقتصادی نخواهد داشت. در حال حاضر شرایط آب در کشور وضعیت سختی را به وجود آورده است. در مجلس هم بحث‌هایی انجام شده و با وزرای مربوطه صحبت شده است. الان که فصل بودجه است وزارت جهاد باید بسته کاملی در این زمینه ارائه کند که در این صورت ما در مجلس به آن توجه خواهیم کرد.

رییس قوه مقننه با اشاره به قانون بودجه سال 93 اظهار کرد: در بودجه سال قبل فرصتی محقق شد تا مجلس گامی را در زمینه سلامت بردارد در نتیجه الان شرایط بهتر شده و آرامشی به وضعیت بهداشت و سلامت داده است. در مورد وضعیت آب هم امسال باید توجه ویژه‌ای شود.

وی با اشاره به لزوم توجه به چرخه ضعیف اقتصاد کشاورزی خاطرنشان کرد: ما انتظار داریم در زمینه توسعه روستا و حمایت از بخش‌های کشاورزی گام دقیق‌تری در بودجه برداریم.

لاریجانی همچنین گفت: اگر بهداشت و سلامت امر پیوسته‌ای بین انسان،‌ دام و محیط زندگی است باید به این بخش کمک شود و این بخش مورد حمایت واقع شود تا چرخه اقتصاد مطلوب را ساماندهی کنیم. البته من توصیه نمی‌کنم در این زمینه حتما شیوه دولتی را به کار بگیریم زیرا بعد از انقلاب تجربه خوبی در این زمینه نداریم. بعد از انقلاب که نگاه دولتی شدن حاکم بود قسمت‌های زیادی دولت بود اما بعد از گذشت 35 سال می‌بینیم راندمان کار خوب نبوده است.

وی با اشاره به اهمیت حمایت از بخش خصوصی در زمینه دامداری و دامپروری تصریح کرد: من در حمایت از سازمان دامپزشکی تردیدی ندارم و اگر پیشنهادی در این زمینه از نظر قانونگذاری وجود داشته باشد، آماده اجرایی کردن آن هستیم. البته شما باید بخش خصوصی را حمایت کنید تا بارتان کمتر شود و فرصت ساماندهی پیدا کنید.

وی با بیان اینکه حوزه اقتصاد روستا نیازمند تصمیم ملی و مطالعات جامع در این حوزه است گفت: ما آمادگی داریم در بودجه امسال برای بخش کشاورزی با دید حمایتی تصمیماتی را در مجلس بگیریم که این بخش پررونق‌تر شود.

لاریجانی ادامه داد: گاهی در فراز و فرودهای کشور به بخش دامداری ظلم می‌شود. چندی پیش دامداران برای اعتراض به قیمت شیر نزد ما آمده بودند وقتی ما دامداران را ملزم می‌کنیم قیمت شیر را پایین نگه دارند باید به آن‌ها یارانه بدهیم وگرنه آن‌ها نمی‌توانند سرپا بایستند من خوشحالم که دولت تصمیم گرفت به دامداران یارانه بدهد اما این پول باید به موقع پرداخت شود. زیرا دامداری بنیه ضعیفی دارد و باید چرخه پرداخت منظم شود.

رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم توجه به نقش دامداران و دامپزشکان گفت: ما در مجلس کمک خواهیم کرد که این بخش از ظرفیت تولیدی مطلوبی برخودار شود. شما نیز می‌توانید در همین ایام که فصل بودجه است پیشنهادتان را در این زمینه به ما ارائه بدهید تا آن را مورد توجه قرار بدهیم.

 

منبع: ایسنا